Nick Nieman

Mijn naam is Nick Nieman, ik ben 28 jaar oud, sportief aangelegd en sinds maart 2022 praktiserend diëtist!

 

Rond mijn twintigste levensjaar ontwikkelde ik een sterke affiniteit voor voeding in relatie tot krachtsport. Hierdoor ben ik gestart met de studie Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Deze studie heb ik in december 2021 met een positief resultaat afgerond. Voeding en sport hebben ook tijdens mijn studie veel voor mij betekend, zo heb ik:

- tijdens mijn studie altijd gerugbyd
- twee keer een hele Ironman afstand triatlon volbracht    
- veel gefietst, zowel op de mountainbike als ook de racefiets
- met fitness imposante gewichten weggedrukt!

Sinds 2019 heb ik een voorliefde ontwikkeld voor de klinische kant van het beroep diëtist. Deze voorliefde is versterkt door twee succesvolle stages aan het Radboudumc. Ik heb hier ervaring opgedaan met COPD in relatie tot voeding en het doen van onderzoek naar voedingsvoorlichting voor patiënten met darmkanker.

In mijn vrije tijd ga ik graag sporten. Daarnaast ben ik vaak met mijn hond in de natuur te vinden, niets zo ontspannend als een lange wandeling.


Waar ik positieve energie uit haal is het samen op zoek gaan naar persoonlijk en passend dieetadvies! Ik zal vanaf 8 maart spreekuur gaan doen in het Leefstijlcentrum Wijchen Gezond en het extra cool project gaan doen. 

 

Mijn specialisaties zijn o.a.:

 

Locaties:

 

Nick Nieman