Over de praktijk

Over de praktijk

Na 7 jaar als diëtist bij een thuiszorgorganisatie te hebben gewerkt, wilde ik een nieuwe uitdaging aangaan. Ik vond dat ik voldoende kennis en ervaring had opgedaan om mijn eigen praktijk te gaan starten. In januari 2010 ben ik deze praktijk gestart.

De praktijk bestaat uit 3 diëtisten, Astrid Holweg, Adrienne Kortland en Nick Nieman, die passie hebben voor hun vak.

Wij werken nauw samen met verschillende disciplines zoals huisartsen, specialisten, fysiotherapeuten, logopedisten en orthopedagogen,. Ook werken we met consultatiebureaus, de thuiszorg en scholen. We zitten om deze reden ook in een fysiotherapiepraktijk en twee huisartsenpraktijken.

Waar staat de praktijk voor?

Bij ons in de praktijk krijg je geen standaard dieet. Dat kan iedereen ook zelf opzoeken. Je krijgt hier de persoonlijke aandacht om je verhaal te vertellen en je krijgt de ruimte om in alle rust een eetpatroon te ontwikkelen dat bij jou past. Het is immers geen wedstrijd, je doet het voor jezelf.

We zorgen ervoor dat je niet lang hoeft te wachten op een afspraak en er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de dagen en tijden die voor jou uitkomen.

Als het niet mogelijk is om naar de praktijk te komen, dan komen wij ook op huisbezoek. Leefstijl is van verschillende dingen afhankelijk: je gezinssituatie, werkomgeving, sociale kring, hoe je, je voelt, ziektebeelden en nog veel meer andere dingen. Dit zal daarom in onze gesprekken zeker aan bod komen. Bij het veranderen van deze leefstijl gaat het niet om streng lijnen. Lijnen is vaak tijdelijk en niet op jouw voorkeuren en leefsituatie aangepast. Een gezond eet- en leefpatroon moet echt jouw eigen ding worden.

Aan sommige diëten, bijvoorbeeld bij allergieën of voor het prikkelbare darmsyndroom, zijn vaak wel striktere richtlijnen verbonden. Wij denken met je mee hoe je deze richtlijnen het beste kunt toepassen in je dagelijkse eet- en leefpatroon zodat je geen belangrijke voedingsstoffen tekort zult komen.